Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλία: Επίσκεψη στα πλημμυρικά μέτωπα και εγκαίνια έργου ύδρευσης

Σήμερα το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων των παρακάρλιων περιοχών, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου.

Το έργο αυτό θα καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης περισσότερων από 30.000 κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επίσης τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όπου θα συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Μετά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Χάγη, όπου στις 18:50 (ώρα Ελλάδας) θα έχει συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για την περιοχή, η οποία επλήγη σημαντικά από τις πρόσφατες πλημμύρες. Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους τοπικούς άρχοντες και τους κατοίκους των πλημμυρικών περιοχών αναμένεται να επικεντρωθούν στην πορεία των έργων αποκατάστασης και στην παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ολλανδία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προεδρίας της Ολλανδίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συνομιλίες των δύο πλευρών αναμένεται να επικεντρωθούν στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε θέματα όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και η οικονομική ανάκαμψη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις