Μπλόκα: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες

«Θερμός» αναμένεται να είναι ο Ιανουάριος καθώς κατά τη σύσκεψη της πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας οι αγρότες αποφάσισαν κινητοποιήσεις κάθε μορφής, μαζικά και συντονισμένα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου θα βγουν με τα τρακτέρ τους σε Πλατύκαμπο και Ε65, με τους πλημμυροπαθείς αγρότες να ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν σε Λάρισα ( Κόμβος Πλατυκάμπου), Καρδίτσα ( Ε65), Μαγνησία, Ελασσόνα, Αγιά και Όσσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστα Τζέλλα, στα χωριά του Παλαμά «ακόμη άνθρωποι κοιμούνται στο προαύλιο σχολείου και εκκλησίας, άλλοι έχουν νοικιάσει χωρίς να έχουν λάβει ευρώ από την επιδότηση ενοικίου, Κ.Υ δεν υπάρχει, ακόμη υπάρχουν πληγέντες που δεν έχουν λάβει τα 6.600 ευρώ, ελάχιστοι έχουν λάβει τις 2.000 και 4.000 ευρώ για τοις ζημιές στον εξοπλισμό, ενώ οι αγρότες σπείραμε δίπλα από αναχώματα που ακόμη είναι σπασμένα».

Ο «χορός» των κινητοποιήσεων ανοίγει με την συγκέντρωση τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα και στον Ε65 στην Καρδίτσα, την Τετάρτη, σύμφωνα με εκπροσώπους αγροτών, και αναμένεται να κλιμακωθούν πανελλαδικά το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση στην σύσκεψη της πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας σημείωσε “ είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν θα κλείσουμε δρόμους. Αν δώσει λύσεις ή όχι” , ενώ τόνισε “την ανάγκη ο αγώνας να είναι μαζικός και μαχητικός, διαφορετικά δεν πρόκειται να δώσουν όσα δικαιούμαστε για να επιβιώσουμε” χωρίς να αποκλείει καμία μορφή κινητοποίησης.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Μπλόκων συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από 43 αγροτικούς συλλόγους και 11 ομοσπονδίες από όλη τη χώρα, Αμύνταιο, Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Κοζάνη, Βέροια, Γρεβενά, Έβρο, Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα κ.α.

Κύρια αιτήματά τους είναι η μείωση στο κόστος των εφοδίων, το υψηλό αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, το αφορολόγητο πετρέλαιο κ.α. 

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλία, οι παραγωγοί ζητούν την αύξηση των αποζημιώσεων για την παραγωγή που χάθηκε κάτω από τόνους λάσπης λόγω των πλημμυρών, αλλά και απαντήσεις από τους αρμοδίου σχετικά με το πότε αλλά και τον τρόπο αποκατάστασης της τεράστιας καταστροφής που προκλήθηκε στα παρακάρλια χωριά.

Τέλος, οι πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και αναμένουν απάντηση.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις