Ευρωπαϊκή Ένωση Λιπασμάτων: Ο Leo Alders νέος Πρόεδρος

Ο Leo Alders εξελέγη νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιπασμάτων, με άμεση ισχύ, όπως αποφασίστηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκεμβρίου. 

Ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του για να καθοδηγήσει «την ευρωπαϊκή βιομηχανία λιπασμάτων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Όπως ανέφερε «βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας, με πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Με τις υψηλές και ασταθείς τιμές ενέργειας και τις δύσκολες προοπτικές της αγοράς, η εστίασή μου θα είναι στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, ώστε να ξεκλειδώσουμε το δυναμικό μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα και να εξασφαλίσουμε βιώσιμα συστήματα τροφίμων στην Ευρώπη».

Υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί στενά με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. αλλά και τα Κράτη-Μέλη για να διασφαλιστεί «η βιομηχανική μας βάση στην Ευρώπη, και να προφυλαχθεί η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης στον τομέα των τροφίμων και τα λιπάσματα».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Leo Alders ως τον νέο μας Πρόεδρο» επισήμανε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής των Λιπασμάτων Ευρώπης, Antoine Hoxha και πρόσθεσε «Δεδομένων των προκλήσεων των υψηλών και ευμετάβλητων τιμών ενέργειας, της μετάβασης στην οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα και των επερχόμενων εκλογών στην ΕΕ, η βιομηχανία λιπασμάτων χρειάζεται έναν ισχυρό και έμπειρο ηγέτη όπως ο Leo Alders».

Όπως υπογράμμισε «η βαθιά του πίστη στην συνεργασία και την εξωστρέφεια θα βοηθήσει την Fertilizers Europe να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ όλων των Plant Nutrition φορέων, ώστε να καταστεί βασικός εταίρος διαλόγου με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για το μέλλον της αγροδιατροφής συστημάτων στην Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Λιπασμάτων εκπροσωπεί τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λιπασμάτων στην ΕΕ. 

Τα μέλη της αντιπροσωπεύουν περίπου το 70-80% της παραγωγικής ικανότητας λιπασμάτων της Ευρώπης και περίπου το 70% των φωσφορικών παραγωγής λιπασμάτων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις