CNH και Xarvio: Συνεργάζονται για να φέρουν την ψηφιακή γεωργία στο επόμενο επίπεδο

Η Xarvio Digital Farming Solutions, από την BASF Digital Farming και η CNH Industrial, κορυφαίος κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων, ανακοίνωσαν σήμερα την ενσωμάτωση του εν λόγο λογισμικού στην παγκόσμια πλατφόρμα λειτουργίας της CNH.

Η νέα αυτή συνεργασία θα προσφέρει στους αγρότες περισσότερες επιλογές και βελτιώσεις στην παραγωγή των καλλιεργειών τους.

Μέσω της ενσωμάτωσης, οι πελάτες των εμπορικών σημάτων της CNH Case IH - μέσω της πλατφόρμας AFS Connect - και New Holland - μέσω της πλατφόρμας MyPLM Connect - και STEYR - μέσω της πλατφόρμας S-FLEET - μπορούν πλέον να εξάγουν με ευκολία δεδομένα ορίων αγρού  και να εισάγουν μεταβλητούς χάρτες εφαρμογής για εξατομικευμένες εργασίες σποράς, φυτοπροστασίας ή θρέψης.

Οι μεταβλητοί χάρτες εφαρμογής διασφαλίζουν ότι η στοχευμένη χρήση σπόρων, η προστασία των καλλιεργειών και η θρέψη μπορούν να εκτελεστούν από σπαρτικές μηχανές ,ραντιστικά και λιπασματοδιανομείς.

Επιπλέον, η συνδεσιμότητα της πλατφόρμας παρέχει στους πελάτες της CNH άμεση πρόσβαση στην προηγμένη γεωπονική νοημοσύνη, η οποία παρέχει ακριβείς και έγκαιρες συστάσεις για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής καλλιεργειών σε χωράφια και ζώνες αγρών.

Η xarvio είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα γεωργικής διαχείρισης που υποστηρίζει τους αγρότες από τη σπορά έως τη συγκομιδή. Η πλατφόρμα προσφέρει μια σειρά λειτουργιών που βοηθούν τους αγρότες να βελτιώσουν τη χρήση των εισροών, να αυξήσουν την παραγωγή και να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο.

Ο Konstantin Kretschun, Παγκόσμιος Επικεφαλής της BASF Digital Farming, δήλωσε: «Η μεγαλύτερη συνδεσιμότητα μεταξύ τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας, με την ανταλλαγή δεδομένων, προσφέρει στους αγρότες περισσότερες επιλογές και βελτιώνει μετρήσιμα την παραγωγή των καλλιεργειών. Η νέα σύνδεση μεταξύ του xarvio και της λειτουργικής πλατφόρμας της CNH το επιτυγχάνει αυτό και δίνει στους αγρότες άμεση πρόσβαση σε μια ολιστική πλατφόρμα βελτιστοποίησης καλλιεργειών, με δυνατότητες που τους υποστηρίζουν σε κάθε βήμα της δουλειάς τους στο αναπτυσσόμενο ταξίδι».

Ο Dan Danford, Precision Technology Partner Manager από τη CNH, δήλωσε: «Κατανοούμε πολύ καλά ότι οι πελάτες μας δεν καλλιεργούν μόνοι τους – βασίζονται σε έμπιστους συνεργάτες όπως το xarvio. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε δώσει προτεραιότητα στους πελάτες μας να δίνουν στους πελάτες μας τη δυνατότητα να μεταδίδουν πληροφορίες από τα μηχανήματά τους απευθείας στις υπηρεσίες της επιλογής τους, όπως το xarvio FIELD MANAGER».

Η νέα αυτή συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ψηφιακής αγροτικής παραγωγής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις