Συνάντηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΓΕΔΥ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Νίκο Κακαβά, τον ταμία Σωτήρη Λαμπρόπουλο και τα μέλη Βασιλική Ζαφειροπούλου και Θεοχάρη Θεοχαρίδη, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Συζητήθηκαν τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωτεχνικοί κλάδοι, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε την χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στους γεωτεχνικούς που το δικαιούνται και του επιδόματος 6%ο από τα γεωτεχνικά και λοιπά έργα όπως και στους μηχανικούς, τη διανομή των κονδυλίων που αντιστοιχούν στα bonus σε όλους τους γεωτεχνικούς οπουδήποτε υπηρετούν, την θεσμοθέτηση της αποζημίωσης του ελεγκτή που προβλέπεται στον Καν. (ΕΕ) 2017/625, την στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και άμεσα κάλυψη αναγκών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και την επαναφορά του θεσμού της ετήσιας πρακτικής άσκησης των γεωτεχνικών με τις δαπάνες να βαρύνουν τα ανταποδοτικά τέλη.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει ο ίδιος με συναρμόδιους Υπουργούς τις δυνατότητες ικανοποίησης όλων των αιτημάτων της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και ο Υπουργός δεσμεύτηκε για σταθερή συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις