Η Elanco πρωτοπορεί στη μείωση των εκπομπών μεθανίου από την κτηνοτροφία

Ο Νοέμβριος του 2023 ήταν ένας ιστορικός μήνας, καθώς πολλές ημέρες κατέγραψαν αυξημένες επιφανειακές θερμοκρασίες 2 βαθμών Κελσίου ή περισσότερο. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι κινδυνεύουμε να δούμε μη αναστρέψιμες ζημιές που θα μας αφήσουν ανίκανους να εκπληρώσουμε τα κλιματικά μας κριτήρια για το 2030.

Η κτηνοτροφία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκπομπούς αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας περίπου 14,5% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εκπομπών προέρχεται από το εντερικό μεθάνιο των ζώων, το οποίο παράγεται από την πέψη των φυτικών ινών.

Η μείωση των εκπομπών μεθανίου από την κτηνοτροφία είναι μια σημαντική πρόκληση, αλλά και μια σημαντική ευκαιρία. Η κτηνοτροφία είναι μια βασική πηγή πρωτεΐνης για τον ανθρώπινο πληθυσμό και η μείωση των εκπομπών της χωρίς να διακυβευτεί η παραγωγή πρωτεΐνης είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων.

Η Elanco, μια παγκόσμια εταιρεία βιοφαρμάκων και υγιεινής για τα ζώα, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη καινοτομιών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών μεθανίου από την κτηνοτροφία. Η εταιρεία διαθέτει ένα διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο λύσεων και προϊόντων που μετρούν και μειώνουν το εντερικό μεθάνιο.

Επιπλέον, η Elanco βοήθησε στη δημιουργία μιας startup που ονομάζεται Athian, η οποία δημιουργεί μια αγορά άνθρακα στο σύστημα τροφίμων για την εισαγωγή πιστώσεων άνθρακα. Η Athian παρέχει στους παραγωγούς κτηνοτροφίας έναν τρόπο να κερδίσουν χρήματα για τις μειώσεις των εκπομπών τους.

"Έχω πει ότι δεν μπορούμε να έχουμε βιωσιμότητα χωρίς κερδοφορία," δήλωσε ο Jeff Simmons, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Elanco. "Οι παραγωγοί μας χρειάζονται μεγαλύτερη πρόσβαση σε καινοτομίες που μειώνουν τις εκπομπές και δημιουργούν μια ροή εσόδων για μειώσεις που καταγράφονται - και οι εταίροι μας στο σύστημα τροφίμων χρειάζονται βοήθεια για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών τους για μείωση."

Η αγορά για καινοτομίες που μειώνουν τις εκπομπές μεθανίου από την κτηνοτροφία εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Η Elanco είναι καλά τοποθετημένη για να επωφεληθεί από αυτή την αγορά, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών μεθανίου από την κτηνοτροφία χωρίς να διακυβευτεί η παραγωγή πρωτεΐνης.

"Από τα κατοικίδια ζώα μέχρι τις πρωτεΐνες - η Elanco φτάνει στα ζώα του κόσμου καλύτερα από ποτέ," δήλωσε ο Simmons. "Ποτέ δεν ήμουν πιο ενθουσιασμένος για τον αντίκτυπο που μπορούμε να βοηθήσουμε να λυθούν μερικά από τα πιο περίπλοκα παγκόσμια προβλήματα."
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις