Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Συμμετοχή-Ρεκόρ των εργαζομένων στο ChristmasBazaarτης ΕΛΕΠΑΠ και συγκέντρωση βασικών τροφίμων για τον ΔΕΣΜΟ

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 101 χρόνια έχει ενσωματωμένη στην εταιρική του κουλτούρα την έννοια της κοινωνικής αποστολής, της επιχειρηματικής ηθικής και της αλληλεγγύης προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαιτέρως προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με σκοπό την ανακούφισή τους και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του, διοργάνωσε δύο δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας υποστηρίζοντας την ΕΛΕΠΑΠ και τον ΔΕΣΜΟ.

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των εργαζομένων του συνδυάστηκε με ένα Χριστουγεννιάτικο Bazaar σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, τη γνωστή σε όλους ΕΛΕΠΑΠκαι την ARTεμείς, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ένταξης. Η μαζική ανταπόκριση των ανθρώπων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο ChristmasBazaar της ΕΛΕΠΑΠ απέφερε το ποσό ρεκόρ των 2.072€ αποδεικνύοντας εμπράκτως την υποστήριξη του οργανισμού στα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ τα οποία, καθημερινά δίνουν, μαζί με τις οικογένειές τους, μάχη με την αναπηρία.

Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών: Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση, Στόχος 8: Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη, Στόχος 10: Λιγότερες Ανισότητες, Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Παράλληλα και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΔΕΣΜΟΣ, στην οποία ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη προσφέρει δωρεάν στέγη εντός των εγκαταστάσεών του, οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν βασικά αγαθά σίτισης για συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους σοβαρές δυσκολίες διαβίωσης ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα όρια της ακραίας φτώχειας.

Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών: Στόχος 1: Μηδενική Φτώχεια, Στόχος 2: Μηδενική Πείνα, Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις