ΕΛΓΑ: Στις 27/12 η πληρωμή Αμοιβών Ανταποκριτών Β΄ Εξαμήνου 2023

Την Τετάρτη  27 Δεκεμβρίου 2023 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλει στους Ανταποκριτές των Δήμων όλης της χώρας, τις αμοιβές τους ύψους περίπου 300.000€ για τις υπηρεσίες τους στην διεκπεραίωση των δηλώσεων ζημιάς Φυτικής Παραγωγής, Ζωικού Κεφαλαίου και Προγραμμάτων Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), που υποβλήθηκαν κατά το Β΄ εξάμηνο του 2023, καθώς και για τυχόν εκκρεμότητες δηλώσεων ζημιάς παρελθόντων ετών. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή «Διευκρινίζουμε ότι η διαδικασία εκκαθάρισης αμοιβών ανταποκριτών για το  Β΄ εξάμηνο του 2023 έχει πραγματοποιηθεί με την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία το ετήσιο όριο αποζημίωσης καθορίζεται σε 2.400€.

Οι ανταποκριτές που παρέλαβαν μεγάλο αριθμό δηλώσεων ζημιών που προκλήθηκαν είτε από τα καιρικά φαινόμενα Daniel & Elias (Σεπτέμβριος 2023) είτε από τις πυρκαγιές Ιουλίου 2023 θα συμπεριληφθούν σε νέα πληρωμή ΕΛ.Γ.Α. η οποία θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται σύμφωνα με την οποία το ετήσιο όριο αποζημίωσης καθορίζεται στο τριπλάσιο ποσό (7.200€)». 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις