Τέλη κυκλοφορίας 2024 – Ανακοινώθηκε παράταση πληρωμής δύο μηνών

Την “παραδοσιακή” παράταση για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είχε πέσει η 15μερη παράταση καθώς και η σκέψη “κλιμακωτού πέναλτι” ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε πως οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα έχουν στη διάθεση τους δύο μήνες -έως 29 Φεβρουαρίου 2024- ακόμη ώστε να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Κερδισμένοι από την παράταση είναι και εκείνοι που σχεδίαζαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών καθώς με την εν λόγω παράταση θα μπορούν να κυκλοφορούν για ακόμη δύο μήνες με αυτά.

Ωστόσο, το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους για να μην τους επιβληθούν πρόστιμο εφόσον θέλουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους. Μετέπειτα θα μπορούν να ανακτήσουν τις πινακίδες τους για ορισμένους μήνες του χρόνου πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η διαδικασία εκτύπωσης των τελών κυκλοφορίας

Η εκτύπωση των φετινών τελών κυκλοφορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Θα πρέπει να έχετε στη διάθεση σας τους κωδικούς του Taxisnet, τον ΑΦΜ καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ

Πατάτε την επιλογή “ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ”

Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ

Πατάτε “Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων”

Επιλέγετε το “Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων”

Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Πατάτε πάνω στο “Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας” προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι με την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων χωρίς τη χρήση των κωδικών TAXISNET. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται το προσωπικό σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις