Κίνα: Στους 5,618 εκατ. τόνους η παραγωγή βαμβακιού

Η παραγωγή βαμβακιού της Κίνας φέτος ανήλθε σε 5,618 εκατομμύρια τόνους, μειωμένη σε σχέση με το 2022, εν μέρει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην κύρια περιοχή παραγωγής, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NBS), η ετήσια παραγωγή ήταν κατά 6,1% χαμηλότερη από πέρυσι, ενώ η συνολική έκταση των βαμβακοφόρων αγρών μειώθηκε κατά 7,1% σε 2,7881 εκατομμύρια εκτάρια. Εν τω μεταξύ, η μέση εθνική παραγωγή ανά εκτάριο αυξήθηκε κατά 1,1 τοις εκατό.

Ο αξιωματούχος της NBS Wang Guirong δήλωσε ότι η Xinjiang, η μεγαλύτερη βαμβακοπαραγωγική περιοχή της χώρας, αντιμετώπισε μη ικανοποιητικές καιρικές συνθήκες, όπως χαμηλότερες θερμοκρασίες και περισσότερες βροχοπτώσεις την άνοιξη και μακροχρόνιους καύσωνες το καλοκαίρι, οι οποίες σε συνδυασμό με τη μείωση των χωραφιών χαμηλής απόδοσης είχαν ως αποτέλεσμα την οριακή μείωση της παραγωγής ανά εκτάριο.

Η συγκομιδή στη λεκάνη του ποταμού Γιανγκτσέ αυξήθηκε ανά εκτάριο από ένα χαμηλό θεμέλιο που προκλήθηκε από τις επίμονες υψηλές θερμοκρασίες και τις ξηρασίες πέρυσι, ενώ οι περιοχές φύτευσης κατά μήκος του Κίτρινου ποταμού αύξησαν επίσης την παραγωγή ανά εκτάριο λόγω της βελτιωμένης διαχείρισης, δήλωσε ο Wang.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις