Η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για τη Θεσσαλία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, παρέστη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε τα εξής:

«Να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο, υγεία, χαρά και προκοπή. Προκοπή σε έναν τόπο που έχει δοκιμαστεί, αλλά δεν είναι μόνος του. Οι Θεσσαλοί δεν είναι μόνοι. Η κυβέρνηση είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα. Συντονίζει το κάθε βήμα, έτσι ώστε αυτός ο τόπος να βρει την περπατησιά του. Είμαι εδώ, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, στην ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, για να συνεχίσουμε τη συνεργασία για το καλό του τόπου, για το καλό των Θεσσαλών. Ό,τι μας χωρίζει έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Σήμερα προτάσσουμε αυτά που μας ενώνουν. Και μας ενώνει η ταχύτερη ανόρθωση του Θεσσαλικού κάμπου. Και θα το πετύχουμε».

Ερώτηση: Υπήρξαν κάποια παράπονα σχετικά με τους παγετόπληκτους αμυγδαλοπαραγωγούς...

Λευτέρης Αυγενάκης: Ό,τι παράπονο έχει υπάρξει το αντιμετωπίζουμε. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε το διάλογο, ίσα-ίσα μάλιστα, εδώ είμαστε. Μιλάμε για μια υποπερίπτωση. Εδώ είμαστε και αυτό να το αντιμετωπίσουμε. Είναι γεγονός πως ό,τι έχουμε πει το έχουμε τηρήσει. Ό,τι ημερομηνία έχουμε πει, την έχουμε τηρήσει στο ακέραιο. Και λίγο νωρίτερα. Είπαμε για πληρωμή 26 εκατ. ευρώ, συμπληρωματικά για το φυτικό κεφάλαιο, στις 22 Δεκεμβρίου. Στις 21 Δεκεμβρίου, δόθηκαν τα χρήματα. Και προχωρούμε και όλα τα υπόλοιπα τα οποία έχουμε ανακοινώσει.  Ένα είναι ξεκάθαρο: Εμείς ό,τι λέμε το εννοούμε και ό,τι ημερομηνία δώσουμε, την τηρούμε. Υπάρχουν αξιόπιστοι συνομιλητές στους πραγματικούς εκπροσώπους των αγροτών και έτσι θα συνεχίσουμε. Εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστεί. Και όπως έχετε δει τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα τη Λάρισα, την επισκέπτομαι σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, γιατί αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού, αλλά και γιατί αυτό λέει και η συνείδησή μας. Πρέπει να είμαστε εδώ. Στο πεδίο».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις