Σάμος: Στους δρόμους οι αγρότες ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Σε νέα κινητοποίηση καλεί ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος τα μέλη του στις 10:30 το πρωί της 17ης Ιανουαρίου έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους αγρότες του νησιού, οι οποίοι βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από τα αγριογούρουνα χωρίς να προβλέπεται καμία αποζημίωση για τις ζημιές από τον ΕΛΓΑ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Λάφης δήλωσε, ότι παρά τις συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς, δεν έχει υπάρξει καμία θετική απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ όσοι αγρότες προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους κινδυνεύουν να βρεθούν υπόλογοι, όπως ο αγρότης που θα βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες, γιατί τραυμάτισε θανάσιμα ένα αγριογούρουνο στην προσπάθειά του να σώσει τη σοδειά του. Οι αγρότες, θα βρίσκονται σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε στη γενική συνέλευση του συλλόγου, στο πλευρό του, όταν οριστεί η δίκη.

Ο σύλλογος καλεί επίσης, κάθε αγρότη που κoπίασε φέτος να βγάλει τις ελιές του και απογοητεύτηκε λόγω ακαρπίας, αυτόν που ήρθε αντιμέτωπος με τις καιρικές συνθήκες και έτρεχε να σώσει τα αμπέλια του από τις αρρώστιες, αυτόν που πάσχισε να πουλήσει τα κηπευτικά του και να βγάλει το μέλι του, που αντιμετώπισε καταστροφές από τα αγριογούρουνα, κάθε έναν που του φαίνεται δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις περικοπές στις επιδοτήσεις (όπως ορίζει και η νέα ΚΑΠ) και κάθε έναν που θέλει τον κόπο του να αμείβεται και να μην ψάχνει για δεύτερες και τρίτες δουλειές, να δώσει το «παρών».

Ο Πανσαμιακός Σύλλογος θα επιδιώξει συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής, ώστε να ενημερωθούν για τα αιτήματα του κλάδου, ενώ προγραμματίζει περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά, για προετοιμασία της κινητοποίησης και συντονισμό με αγροτικούς συλλόγους του Β. Αιγαίου.

Πηγή: Ertnews.gr
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις