Κινητοποιήσεις: Έρχεται και η σειρά της Ελλάδας;

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνει σιγά-σιγά η Ελλάδα, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων συγκεντρώσεων που έχουν ξεκινήσει οι αγρότες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocapital οι αγρότες έχουν ήδη ξεκινήσει να κανονίζουν τις πρώτες τους συναντήσεις όπου και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των διεκδικήσεων. 

Σε περιοχές όπως η Καβάλα, η Λάρισα, η Αιτωλοακαρνανία, η Θήβα αλλά και της Πελοποννήσου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τον αγροτικό κόσμο.

Τα θέματα που απασχολούν τον παραγωγό είναι πολλά, με την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, τα υψηλά κόστη παραγωγής αλλά και τις χαμηλές τιμές στο «χωράφι» να αποτελούν τα κύρια θέματα συζήτησης. 

Όπως ανέφεραν παραγωγοί  που θα παραβρεθούν στην Σίνδο στο Agrocapital στη συνέλευση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, θα δημιουργηθεί φορέας αγροτών.

«Όλοι οι αγρότες της χώρας είναι ανάστατοι από όλα όσα γίνονται» είπε στο Agrocapital ο Αγρότης, Γιώργος Μαχάς και πρόσθεσε «η Λάρισα βρίσκεται ήδη σε “ρυθμό” κινητοποιήσεων και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά τις συνελεύσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες». 

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι οι Έλληνες παραγωγοί θα πρέπει να βγουν στους δρόμους με μπλόκα. «Έχει μείνει πίσω η Ελλάδα, όλη η Ευρώπη είναι έξω και εμείς είμαστε πίσω, ενώ έχουμε παραπάνω λόγους να βγούμε στους δρόμους» είπε. 

Ωστόσο, κυβερνητική θέση είναι ότι όλοι οι αγρότες της χώρας είχαν γνώση της κατάστασης για τα Οικολογικά Σχήματα (Eco Schemes) και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από τις ενημερωτικές ημερίδες που έγιναν επί υπουργίας Σπήλιου Λιβανού και τις συνέχισε ο αντικαταστάτης του, Γιώργος Γεωργαντάς.

Υ.γ. Πάντως πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν ο φόβος των επερχόμενων κινητοποιήσεων ανάγκασαν κάποιους να αφήσουν τις… καρέκλες και να βγουν στον κόσμο και να συναντηθούν με τους αγρότες.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις