Μπλόκα αγροτών στη Γερμανία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τις περικοπές επιδοτήσεων

 Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τις περικοπές επιδοτήσεων.

Τα μπλόκα αγροτών στη Γερμανία συνεχίζονται και σήμερα. Οι αγρότες έχουν κλείσει δρόμους σε όλη τη χώρα, προκαλώντας κυκλοφοριακές συμφόρησης και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες περικοπές επιδοτήσεων από την γερμανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ζητούν να παραμείνει στο ακέραιο και τα επόμενα χρόνια η επιδότηση για το καύσιμο ντίζελ που χρησιμοποιούν τα αγροτικά οχήματα.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει κάποιες υποχωρήσεις, όπως η σταδιακή κατάργηση της επιδότησης για το ντίζελ μέχρι το 2026. Ωστόσο, οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την, Κυριακή, είχαν οι αγρότες προγραμματίσει μια μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο. Οι χιλιάδες αγρότες  συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις περικοπές επιδοτήσεων.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν προκαλέσει την ανησυχία των αρχών ασφαλείας. Υπάρχουν φόβοι ότι οι διαδηλώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επεισόδια.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και των αγροτών. Θα φανεί αν οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να βρουν κοινό έδαφος και να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις