«Ραντεβού» στην Agrotica δίνουν οι αγρότες

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη και στην Agrotica δίνουν στις αρχές Φλεβάρη αγρότες από τη Σίνδρο.

Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που έγινε χθες Κυριακή, συμφωνήθηκε όλοι οι αγρότες να μπουν σε όλες τις πόλεις στις 26 Ιανουαρίου. «Όχι στα γεφύρια και στους γύρω δρόμους, αλλά μέσα στις πόλεις όπως γίνονται στη Γερμανία» είπε στο Agrocapital αγρότης που συμμετείχε στη σύσκεψη.

Επόμενο «ραντεβού» των αγροτών θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου το διάστημα 1-4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Agrotica.

Κύρια αιτήματα των παραγωγών είναι η άμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), οι πληρωμές αλλά και το αυξημένο κόστος παραγωγής

Πάντως αναφορά έγινε και στη δημιουργία των αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια τις χώρας με τους αγρότες να μην είναι αρνητικοί αλλά να λένε ότι «Θέλουμε “καθαρά” Αγροτικά Επιμελητήρια και όχι αυτά που θέλουν να μας βάλουν». 

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Χαλκηδόνας, ο Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας, ο Αγροτικός Σύλλογος Χαλκιδικής, ο Αγροτικός Σύλλογος Κιλκίς, ο Αγροτικός Σύλλογος Σερρών, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας και ο Σύλλογος Παιονίας Κιλκίς
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις