Οι αμερικανικοί όμιλοι εμπορευμάτων λαμβάνουν χρηματοδότηση για τη δημιουργία εξαγωγικών αγορών

Αρκετοί όμιλοι εμπορευμάτων των ΗΠΑ έλαβαν κονδύλια μέσω του προγράμματος πρόσβασης στην αγορά (MAP) και του προγράμματος ανάπτυξης της ξένης αγοράς (FMD) για να βοηθήσουν στη δημιουργία εμπορικών εξαγωγικών αγορών για τα γεωργικά προϊόντα και τα εμπορεύματα των ΗΠΑ.

Η Foreign Agricultural Service (FAS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ διέθεσε συνολικά 174,3 εκατ. δολάρια για το 2024 σε χρηματοδότηση MAP και 27 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση FMD. 

Η FAS παρέχει βοήθεια μεριδίου κόστους για δραστηριότητες όπως διαφήμιση στους καταναλωτές, δημόσιες σχέσεις, επιδείξεις στα σημεία πώλησης, συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και εκθέματα, έρευνα αγοράς και τεχνική βοήθεια.

Το FMD επικεντρώνεται στη γενική προώθηση αμερικανικών προϊόντων και όχι στην προώθηση επώνυμων προϊόντων με προσανατολισμό προς τον καταναλωτή. Προτιμώνται οργανισμοί που εκπροσωπούν έναν ολόκληρο κλάδο ή είναι εθνικής εμβέλειας σε επίπεδο μελών και εμβέλειας.

Η Αμερικανική Ένωση Βιομηχανίας Ζωοτροφών (AFIA) έλαβε 172.908 δολάρια σε χρηματοδότηση από το ΠΔΠ και θα τα χρησιμοποιήσει για να συνεχίσει το έργο της για την επέκταση των εξαγωγών της αμερικανικής βιομηχανίας ζωικών τροφίμων. 

Το έργο περιλαμβάνει την εκπαίδευση των βιετναμέζικων και κινεζικών ενδιαφερομένων μερών σχετικά με τα οφέλη που προσφέρουν τα αμερικανικά προϊόντα ζωικής διατροφής στους γεωργούς όσον αφορά τη βελτίωση της ζωικής παραγωγής και της υγείας των ζώων. Περιλαμβάνει επίσης την παροχή πληροφοριών στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων σχετικά με τη σημασία της πλήρους και ισορροπημένης διατροφής των κατοικίδιων ζώων.

"Η αμερικανική βιομηχανία ζωοτροφών έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει με βιώσιμο τρόπο την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των παγκόσμιων πρακτικών διατροφής των ζώων και των διαιτολογίων για τα κατοικίδια ζώα", δήλωσε η Constance Cullman, διευθύνουσα σύμβουλος της AFIA. 

"Ωστόσο, οι υφιστάμενοι κανονιστικοί και πολιτικοί περιορισμοί στο εξωτερικό εμποδίζουν τον θεμιτό ανταγωνισμό για τα προϊόντα αυτά στις ξένες αγορές. Εκτιμούμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το USDA για να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπορικά εμπόδια και να προωθήσουμε τα προϊόντα μας".

Η USA Rice Federation και η US Rice Producers Association έλαβαν 5,2 εκατομμύρια δολάρια. Η ηγεσία συναντήθηκε για να καταρτίσει έναν προτεινόμενο προϋπολογισμό MAP/FMD, ο οποίος θα υποβληθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Διεθνούς Προώθησης Ρυζιού των ΗΠΑ.

"Δεδομένου ότι η σοδειά μας έχει ανακάμψει φέτος, βλέπουμε πολλούς να ενδιαφέρονται να εισάγουν ξανά αμερικανικό ρύζι και να συμμετάσχουν στα προγράμματα προώθησης", δήλωσε ο Peter Bachmann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της USA Rice.

Η USA Rice χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό κρατικών κονδυλίων checkoff, συνδρομών του κλάδου και ομοσπονδιακών κονδυλίων για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων μάρκετινγκ με στόχο την αύξηση του όγκου και της αξίας όλων των τύπων και μορφών εξαγωγών ρυζιού των ΗΠΑ σε σχεδόν δύο δωδεκάδες υπερπόντιες αγορές.

"Τα κεφάλαια αυτά μας βοήθησαν να διατηρήσουμε τις εξαγωγές προς την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, να ενισχύσουμε την προτίμηση των καταναλωτών για το αμερικανικό ρύζι στο Μεξικό και τη Δυτική Όχθη και να εκθέσουμε νέους εισαγωγείς στο αμερικανικό ρύζι σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Steve Vargas, ανώτερος αντιπρόεδρος του παγκόσμιου εμπορίου ρυζιού της Sun Valley Rice και πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Προώθησης του USA Rice.

Η USA Rice έλαβε επίσης επιπλέον 77.877 δολάρια για λογαριασμό των ενώσεων άγριου ρυζιού των ΗΠΑ, του συμβουλευτικού συμβουλίου άγριου ρυζιού της Καλιφόρνιας και του συμβουλίου άγριου ρυζιού της Μινεσότα, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων προώθησης και για τα προϊόντα αυτά.

Άλλα βραβεία που σχετίζονται με τα δημητριακά και τους ελαιούχους σπόρους και τον αφθώδη πυρετό περιελάμβαναν: ΗΠΑ, 11,5 εκατ. δολάρια και US Wheat Associates, 8,2 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις