Παιδής: Ζητούνται περαιτέρω μέτρα για τους πληγέντες

Στην ευρεία σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε  στην Καρδίτσα , για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, παρουσία όλων των αρμόδιων Υπουργών και στελεχών, συμμετείχε  ο  Θανάσης Παιδής .

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρόν  οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, οι γενικοί γραμματείς Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος . 

Η σύσκεψη είχε ώς στόχο , τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς και  τη  λεπτομερή καταγραφή και ανάλυση  των ζητημάτων  που απασχολούν όλες τις κατηγορίες των  πληγέντων ,   να διευκρινιστούν οι ενέργειες που έχουν γίνει εώς τώρα για την ανακούφιση των  πολιτών που έχουν υποστεί ζημιές οι οικίες τους   αλλά και των αγροτών , των κτηνοτρόφων  και των ελεύθερων επαγγελματιών  και να αποσαφηνιστούν οι λύσεις που εκκρεμούν σε συγκεκριμένα ζητήματα. 

Όσον αφορά  τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους  , ο  πρόεδρος του ΕΛΓΑ  Ανδρέας Λυκουρέντζος  ανέφερε ότι οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί  εώς τις 30 Ιουνίου ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό το μέτρο της αντικατάστασης του ζωικού κεφαλαίου . Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Θανάσης Παιδής ζήτησε για ακόμη μια φορά την επιτάχυνση όλων των πληρωμών αναφορικά με τις αποζημιώσεις της πρώτης αρωγής για κάθε πληγέντα συμπολίτη μας, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης και στήριξης όλων των πληγέντων επιχειρήσεων της Θεσσαλίας  ενώ είναι αντιληπτό από όλους  η πρωτόγνωρη κινητοποίηση  του κρατικού μηχανισμού με στόχο όλα τα στελέχη της κυβέρνησης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να είναι πάντα δίπλα στους πολίτες . 

Επίσης  για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και παραμένουν κλειστές να δοθεί  περαιτέρω  παράταση για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους  καθώς και για την αναστολή εργασίας των εργαζομένων ,  ενώ θα πρέπει να υπάρχουν και περαιτέρω ενέργειες για την ενίσχυση του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν μηδενικό εισόδημα   μετά τα καταστροφικά φαινόμενα τόνισε  ο Θανάσης Παιδής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις