Επίσκεψη Λ.Αυγενάκη στην Γερμάνια– Στο χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων η φετινή «Πράσινη Εβδομάδα

Σαμπάνια μέσα  τρακτέρ έξω: αγρότες σχεδιάζουν διαμαρτυρία για «Πράσινη Εβδομάδα»*
Από την «Εβδομάδα Οργής των Γερμανών Αγροτών» στην «Πράσινη Εβδομάδα» την μεγαλύτερη εμπορική έκθεση τροφίμων στον κόσμο

Οι διαμαρτυρίες των αγροτών στο Βερολίνο συνεχίζονται, με τους ίδιους να απειλούν με περαιτέρω κινητοποιήσεις εάν η κυβέρνηση δεν ανατρέψει τις περικοπές στις επιδοτήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο. 

Αυτό το διάστημα στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη του Βερολίνου, θα παραβρίσκεται και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Γερμανός ομόλογός του, Cem Özdemir, προκειμένου να παραστεί στην Έκθεση της *«Πράσινης Εβδομάδας» και στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Υπουργών Γεωργίας και Τροφίμων.

Η επίσκεψη του ΥπΑΑΤ στη γερμανική πρωτεύουσα θα διαρκέσει από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 έως και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.
Το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Αυγενάκης θα παραστεί στα εγκαίνια του «Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Τρόφιμα και την Γεωργία» και το απόγευμα θα παραβρεθεί στα Εγκαίνια της «Πράσινης Εβδομάδας».

Θα μιλήσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 16ης Διάσκεψης των Υπουργών Γεωργίας στο Βερολίνο. Στις θεματικές συνεδρίες που θα ακολουθήσουν ο Έλληνας υπουργός θα μιλήσει με θέμα: "Μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων". 

Λίγο πριν από την έναρξη της Πράσινης Εβδομάδας στο Βερολίνο -της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης τροφίμων στον κόσμο- ο τόνος των αγροτών προς την κυβέρνηση έχει γίνει ακόμη πιο σκληρός. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Αγροτών προανήγγειλε περαιτέρω μαζικές διαμαρτυρίες εάν η κυβέρνηση  δεν ανατρέψει τις περικοπές στις επιδοτήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο .

«Οι αγροτικές οικογένειες οδηγήθηκαν στους δρόμους από την κυβέρνηση και η ίδια φέρει την ευθύνη για αυτές τις διαδηλώσεις», δήλωσε ο Joachim Rukwied . «Αν δεν αντιστραφεί η αύξηση των αμίλητων φόρων, οι αγρότες θα επιστρέψουν στους δρόμους».

Οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι θα διαδηλώσουμε έξω στα εγκαίνια, όταν οι άλλοι πίνουν σαμπάνια μέσα στην Πράσινη Εβδομάδα», δήλωσε ο Ράινχαρντ Γιουνγκ.
Η Ομοσπονδιακή Ένωση Logistics και Μεταφορών (BLV-pro) καλεί σε διαδήλωση μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει μια συγκέντρωση στο Βερολίνο, με τους οδηγούς να καλούν για “αγρυπνία” όπου θα κοιμηθούν στα φορτηγά τους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βαυαρίας και υπουργός Οικονομίας Hubert Aiwanger θέλει να μιλήσει σε συγκέντρωση την Παρασκευή από τις 12 μ.μ. μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου.
Σημειώνεται ότι ο ο υπουργός Γεωργίας Cem Özdemir έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τους αγρότες την Παρασκευή για να συζητήσει τις ανησυχίες τους.

* Πράσινη Εβδομάδα  είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση τροφίμων στον κόσμο

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις