Βραζιλία: Οι αποδόσεις είναι οι χειρότερες σε σύνολο δεδομένων 15 ετών

Η EarthDaily Agro, ένα τμήμα της EarthDaily Analytics με έδρα τον Καναδά, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αγρότες σόγιας της Βραζιλίας στην κορυφαία πολιτεία Mato Grosso της Βραζιλίας, που καλλιεργεί σιτηρά, αντιμετωπίζουν τη χαμηλότερη τάση απόδοσης των τελευταίων 15 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η εταιρεία λογισμικού και δορυφορικών δεδομένων προβλέπει ότι οι αποδόσεις σόγιας στο Μάτο Γκρόσο θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο σε 52,12 σάκους ανά εκτάριο κατά την τρέχουσα περίοδο, περισσότερο από 10 σάκους χαμηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Μια μετρική που χρησιμοποιείται για την ποσοτικοποίηση της υγείας και της πυκνότητας της βλάστησης χρησιμοποιώντας δεδομένα αισθητήρων "δείχνει πολύ κακή εξέλιξη" στο Mato Grosso, αναφέρει η EarthDaily.

"(Η απόδοση της σόγιας) στην πολιτεία εκτιμάται σε 15% κάτω από την τάση. Το χειρότερο αποτέλεσμα ήταν το 2016, όταν ήταν 13% κάτω από την τάση", δήλωσε η EarthDaily.

Μια ξηρασία που προκλήθηκε από τον Ελ Νίνιο, η οποία έπληξε το κέντρο της δυτικής Βραζιλίας μετά την έναρξη της περιόδου σιτηρών τον Σεπτέμβριο, μπορεί να προκαλέσει περισσότερες απώλειες καλλιεργειών από ό,τι αναμενόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της EarthDaily Agro.

Προς το παρόν, η εταιρεία προσδιόρισε την εθνική σοδειά σόγιας σε 149,2 εκατομμύρια τόνους, πολύ χαμηλότερα από τον βραζιλιάνικο οργανισμό καλλιεργειών Conab και το USDA. Σημείωσε "μια πτωτική τάση".

Στην Goias, μια άλλη μεγάλη κεντροδυτική παραγωγική πολιτεία, οι αποδόσεις σόγιας προβλέπονται 7% κάτω από την τάση των τελευταίων 15 ετών. Το χειρότερο αποτέλεσμα σημειώθηκε το 2015, όταν ήταν 19% κάτω από την τάση, ανέφερε η EarthDaily Agro.

Στην Parana, οι αποδόσεις είναι επί του παρόντος 2% κάτω από την τάση, δήλωσε η εταιρεία, προβλέποντας παραγωγή ανά εκτάριο εκεί σε 57,83 σάκους ανά εκτάριο, σε σύγκριση με 64,30 σάκους πέρυσι.

Την περασμένη σεζόν, η Parana ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σόγιας στη Βραζιλία μετά το Mato Grosso.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις