Αλγερία: Αγοράζει 600.000 τόνους σιταριού

Ο κρατικός οργανισμός σιτηρών της Αλγερίας OAIC αγόρασε περίπου 600.000 χιλιάδες τόνους αλεσμένου σίτου σε διεθνή διαγωνισμό που έκλεισε την Τρίτη, ανέφεραν οι αγορές στις αρχικές εκτιμήσεις.

Οι έμποροι πίστευαν ότι ο κύριος όγκος αγοράστηκε στην τιμή  των 265,50 $  ο τόνος, συμπεριλαμβανομένου του κόστους και των ναύλων (c&f). Οι αρχικές εκτιμήσεις της τιμής ήταν περίπου 265 με 266 δολάρια ο τόνος, αλλά οι έμποροι είπαν ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι η αγορά έγινε σε μία μόνο τιμή.

Οι έμποροι είπαν ότι δεν πιστεύουν ότι το ρωσικό σιτάρι είχε αγοραστεί σε μεγάλο βαθμό στον διαγωνισμό και ότι η Γαλλία και οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας της ΕΕ, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική πηγή προμήθειας. Τεχνικά, οι αγορές της Αλγερίας είναι πάντα προαιρετική προέλευση.

Το σιτάρι αναζητήθηκε για αποστολή το 2024 σε δύο περιόδους -- 1-15 Απριλίου και 16-30 Απριλίου -- από τις κύριες περιοχές εφοδιασμού συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Εάν προέρχεται από τη Νότια Αμερική, την Ινδία ή την Αυστραλία, η αποστολή γίνεται ένα μήνα νωρίτερα.

Η Αλγερία είναι ζωτικής σημασίας πελάτης για το σιτάρι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα τη Γαλλία, αλλά οι Ρώσοι εξαγωγείς επεκτείνονται έντονα στην αγορά της Αλγερίας.

Οι εκθέσεις αντικατοπτρίζουν εκτιμήσεις από εμπόρους και περαιτέρω εκτιμήσεις τιμών και όγκων είναι δυνατές αργότερα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις