Γαλλία: Αγροτικές κινητοποιήσεις σαρώνουν τη χώρα και ανατρέπουν την ατζέντα των ευρωεκλογών

Οι αγρότες στη Γαλλία πραγματοποιούν διαδηλώσεις και μπλόκα αυτοκινητοδρόμων για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για το υψηλό κόστος της ενέργειας, τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και τις κυβερνητικές πολιτικές.

Τα συνδικάτα ζήτησαν συγκεκριμένη κυβερνητική δράση για την αντιμετώπιση των παραπόνων τους, τα οποία, όπως λένε, περιλαμβάνουν υπερβολικές οικονομικές επιβαρύνσεις και κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι διαδηλώσεις, που έχουν λάβει χώρα σε όλη τη χώρα, έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακές συμφόρησεις και έχουν ανατρέψει την ατζέντα των ευρωεκλογών του Ιουνίου.


Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτικών συνδικάτων τη Δευτέρα, αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις.


Ο Ατάλ δεσμεύτηκε να βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος της ενέργειας, αλλά αρνήθηκε να ανακαλέσει τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.
Η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση, η οποία έχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, έχει εκμεταλλευτεί τις διαδηλώσεις για να επιτεθεί στην κυβέρνηση του Μακρόν.
Ο ηγέτης της Εθνικής Συσπείρωσης, Ζορντάν Μπαρντελά, έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι θέλει να «σκοτώσει τη γαλλική γεωργία».

 

Οι διαδηλώσεις των Γάλλων αγροτών είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης σε όλη την Ευρώπη.

 

Στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, οι αγρότες πραγματοποιούν επίσης κινητοποιήσεις για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για τις κυβερνητικές πολιτικές.
Οι διαδηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχία για το ενδεχόμενο να οδηγήσουν σε γενίκευση των ταραχών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις