Premia Properties- ΤΕΜΕΣ -Ελληνικά Οινοποιεία: Επενδύουν 10 εκατ. ευρώ σε οινοποιείο στην Τριφυλία

Premia Properties, ΤΕΜΕΣ και Ελληνικά Οινοποιεία επενδύουν σε οινοποιείο στην Τριφυλία

Η επένδυση αναμένεται να ενισχύσει τη δυναμική του πελοποννησιακού αμπελώνα και να αναδείξει την οινική παράδοση της περιοχής

Η Premia Properties, η ΤΕΜΕΣ και τα Ελληνικά Οινοποιεία ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη ενός νέου οινοποιείου στην Τριφυλία. Η επένδυση, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025.

Το νέο οινοποιείο θα κατασκευαστεί σε έκταση 600 στρεμμάτων, στην οποία βρίσκονται οι ιστορικοί ιδιόκτητοι αμπελώνες Navarino Vineyards. Οι αμπελώνες αυτοί, ηλικίας έως και άνω των 50 ετών, καλλιεργούνται με διεθνείς και ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού.

Το οινοποιείο θα έχει παραγωγική δυναμικότητα που θα ξεπερνά αρχικά τις 300 χιλιάδες φιάλες το χρόνο. Οι εγκαταστάσεις του θα είναι σύγχρονες και εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η επένδυση αυτή αναμένεται να ενισχύσει τη δυναμική του πελοποννησιακού αμπελώνα, της μεγαλύτερης οινοπαραγωγού περιοχής της Ελλάδας. Παράλληλα, θα συμβάλει στην ανάδειξη της οινικής παράδοσης της Τριφυλίας, η οποία έχει μακρά ιστορία και παράδοση στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.

Η Premia Properties, η ΤΕΜΕΣ και τα Ελληνικά Οινοποιεία είναι τρεις δυναμικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ακίνητης περιουσίας, του τουρισμού και της οινοποιίας, αντίστοιχα. Η συνεργασία τους αυτή αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ελληνική οινική βιομηχανία και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις