Αρδευτικό Σύστημα Αλμωπαίου: Έγκριση συμμετοχής 4 προεπιλεγέντων στον διάλογο

Αρδευτικό Σύστημα Αλμωπαίου: Έγκριση συμμετοχής 4 προεπιλεγέντων στον διάλογο
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ενέκρινε την συμμετοχή τεσσάρων (4) προεπιλεγέντων στον διάλογο για την ανάθεση της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το αρδευτικό σύστημα Αλμωπαίου.

Οι προεπιλεγέντες που πληρούν τις απαιτήσεις συμμετοχής στον διάλογο είναι οι εξής:

  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ A.E.
  • ΘΑΛΗΣ Α.Ε. - ΑΒΑΞ A.E. – ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ A.T.E.
  • ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - INTRAKAT

Ο διαγωνισμός για το αρδευτικό σύστημα Αλμωπαίου διεξάγεται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου αρδευτικού συστήματος συνολικού μήκους 1.000 χιλιομέτρων, το οποίο θα αρδεύει περίπου 100.000 στρέμματα γης στην περιοχή της Αλμωπίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ο διάλογος θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στη φάση Β.Ι, οι προεπιλεγέντες θα υποβάλουν τις προτάσεις τους για τις τεχνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους του έργου. Στη φάση Β.II, οι προεπιλεγέντες θα βελτιώσουν τις προτάσεις τους με βάση τις παρατηρήσεις της Αναθέτουσας Αρχής και των άλλων συμμετεχόντων στον διάλογο.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η ανάδειξη του ανάδοχου αναμένεται να συμβεί εντός του 2024.

Το αρδευτικό σύστημα Αλμωπαίου αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής αγροτικών προϊόντων στην περιοχή, στη βελτίωση των εισοδημάτων των αγροτών και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις