Case IH: Η τεχνολογία που αλλάζει τη γεωργία

Η Case IH, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων παγκοσμίως, θα παρουσιάσει μια σειρά από αυτόνομες και αυτοματοποιημένες λύσεις στο Forum Innovation Agricultural Engineering  στη φετινή Διεθνή έκθεση Πράσινη Εβδομάδα στο Βερολίνο.

Οι λύσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους αγρότες να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους, ενώ παράλληλα μειώνουν τη χρήση φυσικών πόρων και βελτιώνουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα

.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές λύσεις που θα παρουσιάσει η Case IH είναι ένα νέο σύστημα αυτοματισμού χορτοδετικής. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί αισθητήρες λέιζερ για να εντοπίσει τη θέση, το σχήμα και τη διατομή μιας λωρίδας σανού

Άλλη μια ενδιαφέρουσα λύση είναι ένα σύστημα αυτονομίας άροσης που βασίζεται στο τρακτέρ και τις πλατφόρμες άροσης της Case IH.
Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί αισθητήρες για να διασφαλίσει ότι η άροση γίνεται σωστά για κάθε εκατοστό εδάφους.

Η Case IH θα παρουσιάσει επίσης ένα κιτ αυτονομίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα τρακτέρ της μάρκας. Το κιτ αυτό χρησιμοποιεί αισθητήρες για να παρακολουθεί την περιοχή γύρω από το τρακτέρ για εμπόδια και εξωτερικές κινήσεις.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο εμπόδιο, το τρακτέρ σταματά αυτόματα.

Εκτός από τις αυτόνομες και αυτοματοποιημένες λύσεις, η Case IH θα παρουσιάσει και μια σειρά από άλλες καινοτόμες τεχνολογίες, όπως ηλεκτρικά τρακτέρ και τεχνολογίες ακριβείας που βοηθούν τους αγρότες να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των πόρων τους.

Η παρουσίαση της Case IH στο Φόρουμ Καινοτομίας Αγροτικής Μηχανικής είναι ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία, καθώς σηματοδοτεί τη δέσμευσή της στην παροχή καινοτόμων λύσεων που βοηθούν τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις