UPL: Εξαγόρασε την επιχείρηση mancozeb της Corteva για να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της σε μυκητοκτόνα

Η UPL ανακοίνωσε την προγραμματισμένη εξαγορά της παγκόσμιας επιχείρησης μυκητοκτόνων mancozeb της Corteva Agriscience, εκτός Κίνας, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, και των χωρών μελών της Ε.Ε.

Η εξαγορά θα δώσει στην UPL την ιδιοκτησία της Dithane, της αρχικής παγκόσμιας μάρκας mancozeb, καθώς και πρόσβαση στην τεχνολογία Rainshield™ που επιτρέπει την προστασία των καλλιεργειών σε υγρές καιρικές συνθήκες.

Το mancozeb είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό προστατευτικό μυκητοκτόνο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών των φυτών σε μια σειρά από καλλιέργειες, όπως το ρύζι, η σόγια, το σιτάρι, τα κρεμμύδια, οι πατάτες και άλλα λαχανικά και φρούτα.

Η Christina Coen , Chief Marketing Officer της UPL Corporation Ltd., δήλωσε: "Αυτή η εξαγορά είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την UPL και για τους αγρότες, ενισχύει το χαρτοφυλάκιο λύσεων και την ηγετική μας θέση στην αγορά πολλαπλών μυκητοκτόνων. Δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε την προσφορά μας για φυτά διαχείριση ασθενειών και υποστήριξη των αγροτών παγκοσμίως για την επίτευξη βιώσιμων καλλιεργειών και ενισχυμένων αποτελεσμάτων επισιτιστικής ασφάλειας».

Η εξαγορά περιορίζεται στις σόλο συνθέσεις mancozeb της Corteva, με την Corteva να διατηρεί την κυριότητα των σκευασμάτων premix. Η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 1ο τρίμηνο του 24-25. Αυτή η εξαγορά περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα, τις καταχωρίσεις, τα εμπορικά σήματα για τα προϊόντα μόνο mancozeb της Corteva και την άδεια χρήσης της τεχνολογίας Rainshield™, αλλά εξαιρεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής και σκευασμάτων.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις