Γαλλία: Εντάθηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών μετά το τραγικό δυστύχημα

Η τραγωδία με τον θάνατο μιας κτηνοτρόφου και της κόρης της δεν πτόησε τους αγρότες της Γαλλίας, οι οποίοι εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για να πιέσουν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Χθες, αγρότες που επέβαιναν σε τουλάχιστον 200 τρακτέρ εισέβαλαν στον περιφερειακό δρόμο της μεγάλης πόλης του Μπορντό, εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη στα νοτιοδυτικά της χώρας και έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής, τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και την απειλή των τραπεζικών χρεών. Ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την προστασία των τιμών παραγωγού και την παροχή στήριξης για τους πληγέντες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου των αγροτών, του FNSEA, ο Αρνό Ρουσό, έχει δηλώσει ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και δεν αποκλείει την πιθανότητα να φτάσουν και στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα για την στήριξη του αγροτικού τομέα, αλλά οι αγρότες θεωρούν ότι αυτά δεν είναι επαρκή.

Η τραγωδία με τον θάνατο της κτηνοτρόφου και της κόρης της έχει προκαλέσει σοκ στη Γαλλία και έχει θέσει υπό αμφισβήτηση τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ωστόσο, οι αγρότες φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις