ΠΕΜ: Σταθμός του αγώνα μας το συλλαλητήριο στην AGROTICA το Σάββατο

Κάλεσμα στους αγρότες για συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ επί της Εγνατίας στο πλαίσιο της “Agrotica” απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Παράλληλα η ΠΕΜ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, χαιρετίζει «τις κινητοποιήσεις μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων, όπως είχε αποφασιστεί στη Νίκαια της Λάρισας τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς τον ξεσηκωμό των αγροτών όλης της Ελλάδας που παλεύουν για την επιβίωση τους».

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:

«… Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, ο υπουργός Γεωργίας μας είπε “υποκινούμενους”. Δεν κάναμε πίσω, φουντώσαμε τον αγώνα… Γνωρίζουμε ότι αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας και να απαντήσει στα υπομνήματά τους. Γιατί η πόρτα του Υπουργείου δεν είναι ανοιχτή για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας… Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πήρε η κυβέρνηση για να προστατέψει τον μόχθο μας, για τη μείωση του κόστους παραγωγής που είναι τεράστιο και τις τιμές που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι σε βάρος μας και σε βάρος της λαϊκής κατανάλωσης. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν επαρκούν για να καλυφτούν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα. Οι αρνητικές συνέπειες της ΚΑΠ είναι πλέον ορατές για την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών στην χώρα μας και στην Ευρώπη… Γεωργοί, κτηνοτρόφοι μελισσοκόμοι αλιείς αυξάνουμε τώρα την αγωνιστική μας πίεση… Σταθμός του αγώνα μας το συλλαλητήριο στην Agrotica το Σάββατο 3/2, 12μ στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατίας)… Διεκδικούμε στην επιβίωσή μας ως αγρότες. Να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες! Ενισχύουμε τα μπλόκα συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!»
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις