«Κλείδωσε» και το 2024 το αγροτικό πετρέλαιο από τον Μητσοτάκη

Αγροτικό Πετρέλαιο και το 2024 αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 11 π.μ. από τη Βουλή.

Πρόκειται για μέτρο με δημοσιονομικό κόστος περί τα 80 εκατ. ευρώ, τα οποία με άλλα λόγια δεν είναι απαγορευτικό, αλλά δεν είναι και αμελητέο ως ποσό.

Όπως είπαν στο Agrocapital άτομα κοντά στον πρωθυπουργό «τα δημοσιονομικά της χώρας δεν είναι απεριόριστα. Βρισκόμαστε στην αρχή του 2024 και δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που θα “εκτροχιάσουν” τον προϋπολογισμό με το “καλημέρα”». 

Και πρόσθεσαν «γνωρίζουμε ότι πολλά από τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι παραγωγοί μας, έχουν βάση». 

Πάντως, ένα από τα αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα τις τελευταίες ημέρες, είναι το αγροτικό πετρέλαιο να έρθει και να μείνει και όχι κάθε χρόνο να πρέπει να το ζητάνε οι ίδιοι.

Πρόγραμμα Απόλλων

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης θα ανακοινώσει σήμερα το πρόγραμμα «Απόλλων».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα αφορά την κάλυψη σημαντικού ποσοστού των ενεργειακών αναγκών Ελλήνων αγροτών που «ροκανίζει» το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Δικαιούχοι αναμένεται να είναι αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες αγροτών και όσοι παραγωγοί βρίσκονται σε πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας (με συμβόλαια τουλάχιστον 3 ετών).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις