Ρωσία: Αυξάνει τις καλλιεργούμενες εκτάσεις κατά 300.000 εκτάρια

Η Ρωσία θα αυξήσει την έκταση για τη συγκομιδή του 2024 κατά 300.000 εκτάρια σε 84,5 εκατομμύρια εκτάρια, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ.

Οι χειμερινές καλλιέργειες έχουν σπαρθεί σε 20 εκατομμύρια εκτάρια. Τον Δεκέμβριο, το 96% των καλλιεργειών ήταν σε καλή ή ικανοποιητική κατάσταση. Αυτό είναι περίπου το ίδιο με ένα χρόνο νωρίτερα.

Σχεδόν 56 εκατομμύρια εκτάρια έχουν διατεθεί για ανοιξιάτικες καλλιέργειες, πρόσθεσε ο Patrushev, ενώ το υπόλοιπο της σπαρμένης έκτασης είναι κάτω από πολυετείς κτηνοτροφικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τον Patrushev, οι εργασίες στο χωράφι στις νότιες περιοχές και στο Βόρειο Καύκασο αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ρωσική συγκομιδή σιτηρών για το 2023 ανέρχεται σε 147 εκατομμύρια τόνους.

"Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι πέρυσι η Ρωσία είχε τη δεύτερη (μεγαλύτερη) συγκομιδή σιτηρών στην ιστορία της. Περιμένουμε ακόμη τα τελικά στατιστικά στοιχεία, αλλά προβλέπουμε ότι μαζί με τις νέες περιοχές θα έχουμε 147 εκατομμύρια τόνους σιτηρών", δήλωσε ο υπουργός.

Οι "νέες περιοχές" αναφέρονται σε τμήματα της Ουκρανίας που η Ρωσία διεκδικεί ως δικά της από τότε που ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" το 2022. Οι περισσότερες χώρες στα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταδικάσει την κίνηση αυτή ως παράνομη.

Η συγκομιδή σιτηρών της Ρωσίας το 2022 ήταν ρεκόρ 157,7 εκατομμυρίων τόνων, συμπεριλαμβανομένων 104,2 εκατομμυρίων τόνων σιταριού.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις