Αγρότες Λάρισας: Κάθοδος στην Αθήνα και κλείσιμο συνόρων με τρακτέρ

Σε έντονες κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες της Λάρισας, οι οποίοι αποφάσισαν κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, διαμαρτυρόμενοι για τα καυτά θέματα που πλήττουν τον αγροτικό κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προτίθενται να κλείσουν τα σύνορα στις νταλίκες που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα, θέλοντας να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση και να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, δεσμεύτηκε για μέτρα στήριξης, χωρίς όμως να ικανοποιήσει πλήρως τα αιτήματα των αγροτών.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να λάβουν απτές και ρεαλιστικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως:

  • Αύξηση του κόστους παραγωγής: Το αυξημένο κόστος ενέργειας, ζωοτροφών και λιπασμάτων έχει δυσχεράνει αισθητά τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
  • Πτώση τιμών αγροτικών προϊόντων: Η πτώση των τιμών πώλησης των προϊόντων τους, σε συνδυασμό με την άνοδο του κόστους παραγωγής, οδηγεί σε συρρίκνωση του εισοδήματός τους.
  • Καθυστερήσεις στις πληρωμές: Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις συχνές καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον ΕΛΓΑ και άλλους οργανισμούς.

Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα και το κλείσιμο των συνόρων προμηνύεται να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς, ενώ παράλληλα ασκεί ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση για την άμεση λήψη μέτρων στήριξης του αγροτικού κλάδου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις