Μέχρι πού θα φτάσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο Βέλγιο;

Στις 4 Φεβρουαρίου 2024, περίπου 15 τρακτέρ έφτασαν στην οικία του Βέλγου Πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κροο στη Φλάνδρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Het Laatste Nieuws, οι αγρότες κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του Ντε Κροο στις 22:30 με σκοπό να τον συναντήσουν. Ο Πρωθυπουργός βγήκε να τους μιλήσει και τους εξήγησε τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν σε ομοσπονδιακό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και, σύμφωνα με την Het Laatste Nieuws, οι αγρότες χαρακτήρισαν τον διάλογο εποικοδομητικό. Ανέφεραν επίσης ότι ο Πρωθυπουργός ήταν φιλικός απέναντί τους, αλλά τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Τις τελευταίες ημέρες, οι αγρότες στο Βέλγιο πραγματοποιούν διάφορες κινητοποιήσεις, όπως το μπλοκάρισμα αποθηκών προμήθειας σούπερ μάρκετ και κέντρων διανομής. Διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους παραγωγής, την πτώση των τιμών των προϊόντων τους και την έλλειψη στήριξης από την κυβέρνηση.

Παρόλο που η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θεωρήθηκε εποικοδομητική, οι αγρότες δεν φαίνεται να είναι έτοιμοι να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους.

Ακολουθεί η αντίδραση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των αγροτών. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων ύψους 340 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη του αγροτικού κλάδου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις