Ιταλία: Μεγάλη διαδήλωση αγροτών προγραμματίζεται στην "Αιώνια Πόλη"

Η ημερομηνία έχει οριστεί, την ερχόμενη Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, αλλά και τα μέρη γύρω από τη Ρώμη όπου θα υποδεχθούν τα τρακτέρ που θα φέρουν τους αγρότες για μια «μεγάλη ολόπλευρη επίδειξη».
Αυτό ανέφερε το κίνημα CRA (Comitato Agricoltori Traditi) με πρωτοστάτη τον πρώην επικεφαλής, Danilo Calvani, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ αντιπροσωπείας του CRA και των αρμόδιων γραφείων του Αρχηγείου της Αστυνομίας στη Via Genova, στη Ρώμη. «Έχει προγραμματιστεί η χαρτογράφηση των χώρων που θα υποδεχθούν τα τρακτέρ και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε συνεργασία με την αστυνομία» αναφέρει δελτίο Τύπου.

Από εχθές το απόγευμα 5 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η μεγάλη εθνική κινητοποίηση «χωρίς προηγούμενο», εγγυώνται οι διοργανωτές. «Η εκδήλωση γίνεται για να προστατεύσει τον τομέα των τροφίμων και γενικότερα ολόκληρη την ιταλική οικονομία, αλλά "οποιοσδήποτε στην Ιταλία καλείται θερμά να συμμετάσχει"».

Τέλος, διευκρινίζεται ότι υπάρχει «μέγιστη διαθεσιμότητα από τα στελέχη του Αρχηγείου της Αστυνομίας και της ανακριτικής υπηρεσίας του Υπουργικού Συμβουλίου (Δίγος) για να συνδράμουν τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση που τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα σε διάφορα ευαίσθητα σημεία» αναφέρουν οι αγρότες.

Ακομμάτιστη και αυτόνομη διαδήλωση, επαναλαμβάνουν οι αγρότες αυτού του κινήματος που περιλαμβάνει και κάποιους από τους παραγωγούς που διαδηλώνουν εδώ και μέρες. "Κανένα κομματικό σύμβολο ή σύμβολο συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν θα υπάρχει, αλλά αντ' αυτού θα είναι ευπρόσδεκτοι πολίτες διαφόρων κοινωνικών καταβολών που είναι αφοσιωμένοι στην πραγματική κυριαρχία των αγροδιατροφικών προϊόντων για την υπεράσπιση του πολιτισμού και της παράδοσής μας που συνδέονται με αυτό". "Δεν είναι εκδήλωση δεξιών, κεντρώων ή αριστερών, αλλά η ιταλική σημαία θα γίνει αποδεκτή με υπερηφάνεια για όποιον επιθυμεί να την επιδείξει. Ο Θεός να μας ευλογεί όλους" είναι η πρόταση με την οποία τελειώνει το σημείωμα.

Εκπρόσωποι του ιταλικού "κινήματος των τρακτέρ" ανακοίνωσαν νέα σειρά κινητοποιήσεων, με στόχο την Ρώμη, από την προσεχή Πέμπτη (8/2). Επίσης, σκοπεύουν να οργανώσουν μεγάλη διαδήλωση στην Αιώνια Πόλη την ερχόμενη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος.

Παράλληλα, κινητοποίηση προγραμματίζεται και στο Σανρέμο, έξω από την Γένοβα, όπου σήμερα ξεκινά το Ιταλικό Φεστιβάλ Τραγουδιού.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, από την Ιαπωνία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, σχολίασε τις κινητοποιήσεις: "Συναντηθήκαμε με τους αγρότες, έναν κλάδο στον οποίο πάντα αφιέρωσα τη μέγιστη προσοχή. Το αποδεικνύουν οι πράξεις μας: αύξηση των κονδυλίων στον κρατικό προϋπολογισμό, επαναδιαπραγμάτευση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης με αύξηση των πόρων για τη γεωργία από πέντε σε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ."

"Προσπαθήσαμε για το θέμα των καυσίμων, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να στηρίξουμε τα άριστα γαστρονομικά μας προϊόντα, όπως με την απόφαση για απαγόρευση των λεγόμενων συνθετικών τροφίμων", πρόσθεσε.

Τέλος, η Μελόνι επισήμανε ότι "μπορούν πάντα να γίνουν περισσότερα και καλύτερα πράγματα" και ότι είναι έτοιμη να ακούσει τα αιτήματα των αγροτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις