Αλλαγές στην ΚΑΠ ζητούν Ευρωβουλευτές

Χθες η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησε τα αποτελέσματα των τελευταίων συνόδων κορυφής της Ε.Ε., και ειδικότερα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1η Φεβρουαρίου, όπου κυριάρχησαν δυο θέματα: η Ουκρανία και τα αιτήματα των αγροτών.

Σχετικά με τη Ουκρανία, οι ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι η άμυνά της είναι η υπεράσπιση της Ευρώπης. Εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους στη χώρα και σημείωσαν ότι πρέπει να επιταχυνθεί η παράδοση όπλων και πυρομαχικών.

Αναφορικά με τις πρόσφατες διαδηλώσεις των αγροτών, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών απαιτεί μια νέα προσέγγιση για την ΚΑΠ τη Ε.Ε.. Επίσης ζητούν οποιαδήποτε μελλοντική νομοθεσία για την πράσινη μετάβαση να ανταποκρίνεται στο διπλό πολιτικό στόχο εξασφάλισης των προς το ζην των αγροτών αλλά και στη διασφάλιση της παραγωγής τροφίμων στην Ε.Ε. 

Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές έθεσαν την ανάγκη να βρεθούν λύσεις για την ταυτόχρονο αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, με πολλούς να προειδοποιούν ενάντια στις λαϊκίστικες φωνές που επιδιώκουν να πολιτικοποιήσουν αυτό το περίπλοκο ζήτημα. 

Τέλος, κάποιοι ζήτησαν πιο άμεση οικονομικών υποστήριξη στους αγρότες ή περιορισμούς στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις