Μπλόκα: Δεν κάνουν βήμα πίσω οι αγρότες - Συμβολικοί αποκλεισμοί

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω ούτε μισό βήμα από τις βασικές τους διεκδικήσεις εμφανίζονται οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι της Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι θα προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς μισής ώρας σε διάφορα κομβικά σημεία της Περιφέρειας. 

Βασικά τους αιτήματα είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο, η κρατική επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, τα επτά λεπτά/κιλοβατώρα το ρεύμα, οι αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα.

Επιπλέον ζητούν αναθεώρηση της ΚΑΠ και να μπει επιτέλους ένα φρένο στις «ελληνοποιήσεις»

Η αρχή στους αποκλεισμούς έγινε στους κόμβους Δερβένι, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Στρυμονικού επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, αλλά και σε Μάλγαρα, Χαλκηδόνα, Γιαννιτσά και άλλα σημεία στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, όπου έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ τις τελευταίες ημέρες.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocapital, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο στον κόμβο των Μουδανιών, επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, δεν θα προχωρήσουν σήμερα σε κάποια κινητοποίηση. 

Από τις 18:00 αύριο θα αποκλείσουν και τα δύο ρεύματα, καθώς θα πραγματοποιηθεί η γενική τους συνέλευση

Ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε τρίωρο αποκλεισμό, αρχής γενομέμνης από σήμερα τις 19:00, εμφανίζονται οι συμμετέχοντες στο αγροτικό μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο της Γαλάτιστας επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Πολυγύρου.

Τι γίνεται στα υπόλοιπα μπλόκα

Σε στάση αναμονής βρίσκονται τα άλλα μπλόκα που έχουν στηθεί ανά την επικράτεια, προκειμένου να δουν εάν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Έτσι, ακολουθούν την απόφαση που ελήφθη στην Νίκαια της Λάρισας όπου οι συμμετέχοντες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και διοργάνωση Πανεργατικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, εντός της επόμενης εβδομάδας με τρακτέρ. 

Πάντως όπως σημείωσαν εφόσον ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους δεν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται τέλος ότι το ερχόμενο Σάββατο έχει  προγραμματιστεί σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον συμβολικό αποκλεισμό συνόρων της Ελλάδας με Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία και Αλβανία. 


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις