Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ο Πρωθυπουργός δέχεται να συναντηθεί με τους αγρότες

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την ερχόμενη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ελήφθη η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων και ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα, αλλά αναμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν» είπε σχετικά.

Παράλληλα, όπως ανέφερε εξετάζονται τρόποι για να δοθεί ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά όχι στο τέλος του χρόνου.

Στόχος είναι η επιστροφή να μην δοθεί στο τέλος του χρόνου, όπως προβλέπεται, αλλά νωρίτερα, για να στηριχθούν οι αγρότες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει αγρότες εφόσον έχουν αποκλειστεί δρόμοι στο μεσοδιάστημα, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε «Έχει ληφθεί ένα αίτημα και προτίθεται να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα, αλλά πρέπει να μάθουμε ποιοι θα είναι. Πάντως το είπε ξεκάθαρα στο Χαϊδάρι: Ανοιχτοί δρόμοι για συνέχιση του διαλόγου. Υπάρχουν σοβαρά αιτήματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς, υπάρχει καλή διάθεση και πολλά αιτήματα που έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο και την ΚΑΠ. Εμείς και το ΕΛΚ στο οποίο ανήκουμε είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ζητήσει ήπια μετάβαση στην ΚΑΠ».

Και κατέληξε «Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός χθες στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος όμως σκληραίνει τη στάση του, ενισχύοντας τα μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της περιφέρειας και προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών, αλλά και τελωνείων». 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, με αιτήματα την μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, την εξόφληση των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τον αγροτικό κλάδο.

Αύριο οι γεωργοί θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας-Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών.
Σε συμβολικό αποκλεισμό δυο ωρών της οδού μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας προχωρούν σήμερα από τις 16:00 έως τις 18:00 το απόγευμα οι αγρότες.
Θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου, και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, να σχεδιάσουν το πλάνο των επόμενων κινητοποιήσεών τους.
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον νομό Καρδίτσας, από αγρότες και κτηνοτρόφους, αναμένοντας την απάντηση της κυβέρνησης, και με το βλέμμα στην Αθήνα για συλλαλητήριο με τρακτέρ.

Την Παρασκευή, στις 18:30, διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, ενώ σήμερα αναμένουν εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα μεταβούν στο μπλόκο και θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις