Συνεδριάζουν οι αγρότες στη Σίνδο: Ορίζουν επιτροπή για συνάντηση με Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προετοιμάζουν οι αγρότες, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά πιθανότατα θα λάβει χώρα την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Βελιγράδι.

Σήμερα το πρωί και, οι αγρότες πραγματοποιούν συνάντηση στη Σίνδο, προκειμένου να ορίσουν την επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό,

Οι αγρότες, από την πλευρά τους, ζητούν να συμμετέχουν στη συνάντηση τουλάχιστον 20 άτομα, προκειμένου να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές και κλάδοι της γεωργίας. Παράλληλα, οι αγρότες της Θεσσαλίας επιθυμούν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν καταθέσει.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, δηλώνει ανοιχτή στον διάλογο, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την παρακώλυση των συγκοινωνιών από τους αγρότες.

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επισήμανε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για νέες παροχές.

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συζητήσει για διευκολύνσεις στους αγρότες, όπως η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Οι αγρότες ελπίζουν ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα φέρει λύσεις στα προβλήματά τους, ενώ η κυβέρνηση καλεί σε διάλογο με ανοιχτούς δρόμους.

Το κλίμα παραμένει τεταμένο, αλλά και οι δύο πλευρές δηλώνουν πρόθυμες να βρουν λύση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις