Ιταλία: Στους δρόμους της Ρώμης 20.000 αγρότες την Πέμπτη

Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν περίπου 20.000 Ιταλοί αγρότες με δεκαπέντε τρακτέρ το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, στη διαδήλωση θα λάβουν μέρος και αλιείς, οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών και σειρά ελεύθερων επαγγελματιών.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την  κινητοποίηση αυτή, οργανώνει το κίνημα των «Ιταλών Αγροτών που Εξαπατήθηκαν». Σημαντικό μέρος, όμως, των αγροτών της χώρας, δεν πρόκειται να στηρίξει την πρωτοβουλία. Πρόκειται για τα μέλη της ομάδας «Αγροτική Απελευθέρωση» που, την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκαν με τον Ιταλό υπουργό γεωργίας Φραντσέσκο Λολλομπρίτζιντα και περιμένουν, τώρα, τις οριστικές προτάσεις της ιταλικής κυβέρνησης. 

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έχει προτείνει φοροαπαλλαγή για τους αγρότες με εισόδημα μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, ενώ δεσμεύθηκε ότι  θα συνεχίσει να δίνει μάχη κατά του «συνθετικού κρέατος» και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο να αυξηθεί το κέρδος των αγροτών από την πώληση των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ρώμης ευελπιστεί να υπογράψει συμφωνία με τους αγρότες που προσήλθαν σε διάλογο, ει δυνατόν, μέχρι την Τρίτη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις