Η Αίγυπτος ζητά 50 χιλιάδες τόνους καλαμποκιού ζωοτροφών για τον Μάρτιο/Απρίλιο 2024

12 Φεβρουαρίου 2024 - Η Αίγυπτος, ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, αναζητά 50.000 τόνους καλαμποκιού ζωοτροφών για παράδοση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Σιτηρών Αιγύπτου (GASC).

Η GASC, η οποία είναι αρμόδια για τις αγορές σιτηρών για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης, προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια του καλαμποκιού. Οι προσφορές για τον διαγωνισμό λήγουν στις 16 Φεβρουαρίου 2024.

Η Αίγυπτος εισάγει μεγάλες ποσότητες καλαμποκιού για να καλύψει τις ανάγκες της σε ζωοτροφές, καθώς η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί. Η χώρα συρρικνώθηκε τελευταία φορά καλαμπόκι στις 2 Φεβρουαρίου 2024, με τιμή 323 $ ανά τόνο σε βάση CFR (Cost and Freight).

* Η GASC προκηρύσσει διαγωνισμό για την εισαγωγή 50.000 τόνων καλαμποκιού ζωοτροφών.
* Η παράδοση του καλαμποκιού ζητείται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024.
* Η Αίγυπτος συρρικνώθηκε τελευταία φορά καλαμπόκι στις 2 Φεβρουαρίου 2024, με τιμή 323 $ ανά τόνο.

Η αγορά καλαμποκιού από την Αίγυπτο είναι πιθανό να στηρίξει τις τιμές του καλαμποκιού στην παγκόσμια αγορά. Η αυξημένη ζήτηση από την Αίγυπτο, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως οι ανησυχίες για τον καιρό και η μειωμένη παραγωγή σε ορισμένες περιοχές, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άνοδο των τιμών.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις