Χαμηλή ζήτηση σημάδεψε την έναρξη της εβδομάδας στις αγορές σιτηρών

Παρίσι & Σικάγο: Νωθρή ήταν η έναρξη της νέας εβδομάδας στις αγορές σιτηρών, με το σιτάρι του Σικάγο να αγγίζει ίσως το χαμηλότερο σημείο του από τα τέλη Ιανουαρίου.

Σιτάρι: Η τιμή του σιταριού στο Σικάγο υποχώρησε, αγγίζοντας τα 7,65 $/bu, σημειώνοντας πτώση 2,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η πτωτική τάση οφείλεται σε πλήθος παραγόντων, όπως η αύξηση της προσφοράς από την Ουκρανία, η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ και η αβέβαιη ζήτηση από την Κίνα.

Καλαμπόκι & Σόγια: Το καλαμπόκι και η σόγια, αν και παρουσίασαν μικρή άνοδο, έκλεισαν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα. Το καλαμπόκι τερμάτισε στα 6,85 $/bu, με άνοδο 0,5%, ενώ η σόγια έκλεισε στα 15,22 $/bu, με άνοδο 0,2%.

Ελλάδα: Η τιμή του σκληρού σιτηρού στην Ελλάδα διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα στα 310 ευρώ/τόνο  απο τα 340 ευρώ/τόνο εχει πριν μια εβδομαδα. Σημειώνεται ότι οι τιμες ειναι για FOB.

Συμπέρασμα: Η αγορά σιτηρών παραμένει ασταθή, με τις τιμές να επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες. Η άνοδος της προσφοράς, οι καιρικές συνθήκες και η ζήτηση από την Κίνα είναι μερικά από τα στοιχεία που διαμορφώνουν το τοπίο.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις