Αβεβαιότητα και καχυποψία πριν την κρίσιμη συνάντηση αγροτών με πρωθυπουργό

Ατμόσφαιρα έντασης και καχυποψίας επικρατεί στις κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι, αν και έφτασαν στο "Μαξίμου", δηλώνουν απογοητευμένοι από τις έως τώρα υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Μία ώρα πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες αμφισβητούν την ειλικρίνεια των κυβερνητικών διαθέσεων, θεωρώντας τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί έως τώρα ως "ψίχουλα" και "ξύσματα".

Χθες, οι αρμόδιοι υπουργοί, Μάκης Βορίδης και Θανάσης Κοντογεώργης, άρχισαν τις προετοιμασίες, σκιαγραφώντας ένα επικοινωνιακό σκηνικό γεμάτο υποσχέσεις για "στήριξη", "δώρα" και "ωραία κορδέλα".

Ωστόσο, η ουσία παραμένει ασαφής, με το "δώρο" στον τομέα της ενέργειας να αποτελεί το μοναδικό  μέτρο που έχει ανακοινωθεί έως τώρα, χωρίς λεπτομέρειες.

Ο κ. Βορίδης τόνισε μεν ότι η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης (83 εκατ. ευρώ) αποτελεί "θυσία" της κυβέρνησης, αλλά οι αγρότες δεν πείστηκαν, καθώς το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής επιβολής τέλους επιτηδεύματος.

Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να "ξεγελάσει" τους αγρότες, προσφέροντας τους "ψίχουλα" τυλιγμένα σε "ωραία κορδέλα", χωρίς να αγγίζει τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τους αγρότες μετά τη συνάντηση θα δείξει εάν η "ωραία κορδέλα" θα κρύψει μια ουσιαστική λύση στα προβλήματά τους ή εάν η αγανάκτηση θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αγρότες, μιλώντας στο Agrocapital, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, λέγοντας: "Ελπίζουμε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό να φέρει λύσεις. Δεν αντέχουμε άλλο τα ψέματα και τις υποσχέσεις. Θέλουμε  μέτρα που θα στηρίξουν τον αγροτικό κόσμο."

Η κρίσιμη στιγμή πλησιάζει και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα των αγροτών, αποδεικνύοντας ειλικρινή διάθεση για ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις