Μητσοτάκης: Αναγνωρίζει προβλήματα αγροτών, αλλά επικαλείται δημοσιονομικά εμπόδια

Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων που λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει τους αγρότες και γνωρίζει τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι. Ωστόσο σημείωσε ότι τα δημοσιονομικά είναι δεδομένα και υπάρχουν πολλοί κλάδου που έχουν προβλήματα και διεκδικούν. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Λάρισας κατά την εισήγησή του σημείωσε ότι οι παραγωγοί χρειάζονται βοήθεια, προσθέτοντας ότι τα χωριά έχουν ερημώσει.
Υπογράμμισε ότι οι αγρότες της χώρας θέλουν να παράγουν φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα, όμως το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό εκτιμώντας ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που μπορεί να βρεθεί.

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτικών μπλόκων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται αυτή τη στιγμή με 15 εκπροσώπους αγροτικών μπλόκων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

  •     Πρόθεση να ακούσει τις θέσεις των αγροτών: "Είναι πρόθεσή μου να σας ακούσω όλους αν θέλετε να τοποθετηθείτε."
  •     Παρουσίαση προτάσεων: "Στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα που υποψιαζόμαστε ότι θα μας θέσετε."
  •     Αισιοδοξία για λύση: "Πιστεύουμε ότι θα βρούμε λύση."
  •     Καλή διάθεση: "Προσεγγίζουμε τη συνάντηση με καλή διάθεση."

    Ισορροπία αιτημάτων και δημοσιονομικών: "Πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψη τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά θα συνυπολογίζει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα."
    Συγκριτική ματιά: "Αν δείτε τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε ότι πολλές κοινωνικές ομάδες έχουν αιτήματα από την κυβέρνηση και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνει υπόψη το όλον και το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης."

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζει τη βούληση της κυβέρνησης για:

    Εύρεση λύσης: "Τόσο με άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα, όσο και με συζήτηση για τα μεσο-μακροπρόθεσμα."
    Αντιμετώπιση προβλημάτων: "Που αφορούν τόσο το κόστος παραγωγής όσο και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι αγρότες."

Ελπίζουμε η συνάντηση να φέρει καρπούς και να οδηγήσει σε ικανοποιητικές λύσεις για τους αγρότες.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις