"Κυβερνητικά 'ψίχουλα' τροφοδοτούν την αγροτική οργή: 'Καμιά υποχώρηση' στις κινητοποιήσεις"

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων, με σκοπό την συζήτηση των αιτημάτων τους.

Παρότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα για φθηνότερο ρεύμα στους αγρότες για τα επόμενα 10 χρόνια, η αντίδραση των αγροτών ήταν αρνητική.

Δυσαρέσκεια και συνέχιση του αγώνα

Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων, ο αγώνας τους συνεχίζεται και η πρόταση που θα τεθεί στις συνελεύσεις των μπλόκων είναι η ενίσχυση των κινητοποιήσεων.

"Είναι αιτήματα που έχουμε φέρει σε όλες τις κυβερνήσεις και τα οποία φέρνουνε κάθε χρόνο", τόνισαν, υπογραμμίζοντας ότι οι παροχές που δόθηκαν δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.

Κλίμα κατανόησης, αλλά χάσμα στις επιδιώξεις

Παρότι η συζήτηση στο Μαξίμου φέρεται να έγινε σε ήπιο κλίμα, το χάσμα μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών και των κυβερνητικών προτάσεων παραμένει μεγάλο.

Αναγνώριση προβλημάτων από τον Πρωθυπουργό

Ο κ. Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις τους λειτούργησαν ως "καμπανάκι" για την πολιτική ηγεσία.

"Γνωρίζω ότι είστε αντιμέτωποι με αυξημένο κόστος παραγωγής", δήλωσε, προτού παρουσιάσει τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Επόμενα βήματα

Την τελική απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα λάβουν οι αγρότες στις συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα.

Δεν ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτημάτων τους δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μετά τη λήξη της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το επόμενο βήμα όπως ανέφερε είναι να πάνε στα μπλόκα όπου και θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα όσα συζητήθηκαν. «Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματά μας» είπε μεταξύ άλλων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις