Κλιμακώνεται η αγροτική δυσαρέσκεια: "Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί"

Απογοητευμένοι ήταν χθες οι αγρότες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο των λειψών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του στην 15η αντιπροσωπεία των αγροτικών μπλόκων. 

Πολλοί από αυτούς χαρακτήρισαν «ψίχουλα» τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργό, καθώς δεν λύνουν επ ουδενί το κόστος παραγωγής που τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί.

Φυσικά και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί ένα μέρος του προβλήματος όμως για τα άλλα, όπως τα λιπάσματα, τα σπόρια αλλά και για τις χαμηλές τιμές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις, δεν ακούστηκε κουβέντα.

Σε ό,τι έχει να κάνει το αγροτικό πετρέλαιο, αγρότες με τους οποίους συνομίλησε το Agrocapital ανέφεραν ότι τα 88 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αντιστοιχεί στον καθέναν ούτε για ένα γέμισμα στα τρακτέρ τους, χαρακτηρίζοντας το μέτρο λειψό.

Ένα ακόμη θέμα που συζητιόταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Το προηγούμενο διάστημα ο οργανισμός βρέθηκε στο στόχαστρο του αγροτικού κόσμου μιας και οι τελευταίες πληρωμές, άφησαν χωρίς λεφτά πολλούς παραγωγούς.

Τέλος σχολίαζαν και τη στάση που έχει κρατήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης. «Θα πρέπει να σταματήσει να βγαίνει στα κανάλια και να λέει όλα αυτά τα “όμορφα” λόγια που λέει, και να σκύψει πραγματικά πάνω από τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου», σχολιάζοντας ότι «αγρότες δεν έχει μόνο η Κρήτη, αλλά όλη η Ελλάδα». 


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις