Συνάντηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15-2-2024 συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κο Ταχιάο και στελέχη του γραφείου του. Στην συνάντηση παρέστη αρχικά και ο Υπουργός κος Σταϊκούρας.

Από πλευράς ΠΟΓΕΔΥ στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Κακαβάς, ο Ταμίας του Δ.Σ. Σ. Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΓΕ.Δ.Η. κος Σιδηρόπουλος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν κλαδικά ζητήματα των Γεωτεχνικών που υπηρετούν στο Υπουργείο καθώς και το θέμα της συμμετοχής στην απόδοση του πόρου που προέρχεται από τα Δημόσια έργα στους Γεωτεχνικούς (6%ο). Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. ανέδειξαν το γεγονός του αποκλεισμού των Γεωτεχνικών από τον πόρο 6%ο παρά το γεγονός ότι πλήθος Συναδέλφων συμμετέχουν σε όλα τα στάδια Δημοσίων έργων. Ανέφεραν τέλος ότι η απόδοση του πόρου αυτού είχε ωριμάσει κυβερνητικά με την προ των εκλογών κυβέρνηση και η λύση του θέματος είχε συμπεριληφθεί σε Νομοσχέδιο.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει το θέμα για το οποίο ανέφερε ότι χρειάζεται εξορθολογισμό στο σύνολό του. Τέλος παρέμβαση έγινε και από τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΓΕ.Δ.Η. για θέματα των Συναδέλφων Γεωλόγων.

Στην συνάντηση παρών ήταν και ο Συνάδελφος και Βουλευτής κος Μ. Καφούρος τον οποίο η Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας καθώς και για την διάθεση περαιτέρω παρέμβασης στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην συνάντηση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις