Μπλόκα αγροτών: Ξεκίνησαν για το Κάστρο τα τρακτέρ

Λίγες ώρες απομένουν για το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει αύριο, στις 18:30 από την πλατεία Ομονοίας, με τελικό προορισμός την πλατεία Συντάγματος.

Στα μπλόκα ανά την Ελλάδα οι αγρότες βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να κατέβουν στην πρωτεύουσα με αγροτικά οχήματα,  με περισσότερα από 70 λεωφορεία αλλά και τρακτέρ, παρά το «Όχι» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Τόπος συγκέντρωσης θα είναι το Κάστρο Βοιωτίας, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η πορεία τρακτέρ από Στεφανοβίκειο, Πλατύκαμπο και Αλμυρό, ενώ περίπου την ίδια ώρα ένα δεύτερο κομβόι θα ξεκινήσει από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φάρσαλα.

Η κάθοδος προς το κέντρο της Αθήνας θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης, με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 τρακτέρ τα οποία θα βρεθούν στο Σύνταγμα, ενώ άλλοι σημειώνουν ότι θα ξεπεράσουν τα 200.  

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και αγρότες από την Κρήτη.  Όπως δηλώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι κοινά, δηλώνοντας παράλληλα την απογοήτευσή τους για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη των μπλόκων. 

Οι προσυγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα (στις 5.30 μ.μ.) ως εξής:

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης

Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Τα μπλόκα

Στο μεταξύ, σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία, χθες Κυριακή.

Οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου.

Επίσης, παραγωγοί πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία, ενώ η Εγνατία οδός και στις δύο περιοχές, δόθηκε σε κυκλοφορία στις 20:00. 

Αύριο οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις