Αίγυπτος: Αυξάνει την παραγωγή καλαμποκιού και σόγιας

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Mostafa Madbouly συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Elsayed ElKosayer, υπουργό Γεωργίας και Εγγείων Βελτιώσεων της χώρας, τον Khaled Al-Gazzar, εκπρόσωπο του Εθνικού Οργανισμού Υπηρεσιακών Έργων, και τον Khaled Salah, διευθυντή του Τμήματος Μηχανικών του Οργανισμού Egypt Future Agency for Sustainability, για να συζητήσουν τη διαθεσιμότητα ζωοτροφών και το σχέδιο δημιουργίας στρατηγικού αποθέματος ζωοτροφών για περιόδους κρίσεων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τις προσπάθειες για τη χρήση γεωργικών αποβλήτων και υπολειμμάτων στη βιομηχανία ζωοτροφών και για την αντιμετώπιση της έλλειψης ζωοτροφών για τα πουλερικά, το ζωικό κεφάλαιο και τα ψάρια. Τόνισε τη σημασία της ύπαρξης ενός στρατηγικού αποθέματος ζωοτροφών και της χρήσης των υφιστάμενων σιλό ως αποθηκών ζωοτροφών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου Abdel Fattah Al-Sisi.

Ο κ. Gazzar δήλωσε ότι η ετήσια κατανάλωση συμπυκνωμένων ζωοτροφών ήταν περίπου 24 εκατομμύρια τόνοι και η ετήσια ζήτηση για καλαμπόκι, ένα από τα κύρια συστατικά των ζωοτροφών, ήταν 12 εκατομμύρια τόνοι, εκ των οποίων 7 έως 8 εκατομμύρια ήταν διαθέσιμοι. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εφοδιασμού και η Αγροτική Τράπεζα της Αιγύπτου διαθέτουν επαρκείς αποθηκευτικές δυνατότητες για την υλοποίηση του σχεδίου.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου, Mohamed Al-Homsani, δήλωσε ότι εξέτασαν την ποσότητα καλαμποκιού και σόγιας που καλλιεργούνται από τον Οργανισμό Εθνικών Υπηρεσιακών Έργων και τον Οργανισμό Egypt Future και σημείωσε ότι υπάρχει τάση αύξησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων των δύο αυτών καλλιεργειών για να καλυφθεί το κενό και να παρασχεθούν οι απαιτούμενες ζωοτροφές.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τη συνάντηση τονίζοντας τη σημασία της ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα περιλαμβάνει τις δυνατότητες των καλλιεργειών καλαμποκιού και σόγιας ώστε να υπάρχουν στρατηγικά αποθέματα για την αντιμετώπιση κρίσεων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις