Ανθοκόμοι Αττικής: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της αγροτικής παραγωγής

Ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αττικής, εκπροσωπώντας το 80% της παραγωγής γλαστρικού φυτού στην Ελλάδα, καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στο  πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη.

Η αγροτική παραγωγή και κατ επέκταση ο δικός μας κλάδος της Ανθοκομίας, βάλλεται από παντού.

Οι απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ μειώνουν συστηματικά το εισόδημα των Ευρωπαίων αγροτών, ενώ η εφαρμογή της απέχει παρασάγγας από την αγροτική δύσκολη πραγματικότητα.
Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθούν να οδηγήσουν στην εξαφάνιση του πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη και ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, η οποία ειδικότερα
δυσκολεύεται να λειτουργήσει με οικονομίες κλίμακας όπως αυτές του εξωτερικού.

Τα κόστη αυξάνονται, το ίδιο και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ η αγροτική παραγωγή παραμένει απροστάτευτη από τα καιρικά φαινόμενα και την κλιματική κρίση που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει έντονη την καταστρεπτική τους παρουσία στην παραγωγή και κατά συνέπεια επιφέρουν μείωση στο αγροτικό εισόδημα.

Ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός σαν μέλος της ΕΘΕΑΣ, σαν συνεταιριστική οργάνωση, συμμετέχει ενεργά στο συλλαλητήριο της Αθήνας.Σαν ένας Συνεταιρισμός με όραμα για το παρόν και για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Για το σήμερα το δικό μας και το αύριο των παιδιών μας.

Για την Ανθοκομία, για τη Ελληνική Γεωργία, για τους Ευρωπαίους Αγρότες και τον πρωτογενή τομέα που μπορεί να παραμείνει δυναμικός, ανταγωνιστικός και βιώσιμος με
τους αγρότες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να οδηγήσουν την γεωργία στη θέση που της αρμόζει.

Για το Δ.Σ.
του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής

Ο Πρόεδρος
Μεταξάς Αλέξανδρος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις