Ινδία: Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις-Αιτούνται εγγυημένες τιμές και ρύθμιση χρεών

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες στην Ινδία πραγματοποίησαν διαδηλώσεις και απέκλεισαν δρόμους σε διάφορες αγροτικές περιοχές του βόρειου τμήματος της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά από ζητήματα.
Στις βόρειες πολιτείες Haryana και Punjab, οι αγρότες πραγματοποίησαν καθιστικές διαδηλώσεις κοντά σε διόδια σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, με την υποστήριξη ορισμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μια πορεία διαμαρτυρίας προς το Νέο Δελχί, με σκοπό την διεκδίκηση εγγυημένων τιμών για τα προϊόντα τους, σταμάτησε από την αστυνομία περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα.

Οι αγρότες κατασκηνώνουν στα σύνορα μεταξύ Punjab και Haryana, αποκλεισμένοι από τσιμεντένια και μεταλλικά οδοφράγματα. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ορισμένων διαδηλωτών.

Ορισμένοι οικονομολόγοι εκφράζουν ανησυχίες ότι η υλοποίηση των αιτημάτων των αγροτών θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τον πληθωρισμό των τροφίμων.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η βασική αιτία της δυσαρέσκειας των αγροτών οφείλεται στην έλλειψη εφαρμογής των πολιτικών που έχουν ήδη θεσπιστεί.

Παρά τις συναντήσεις μεταξύ των ηγετών των αγροτικών κινητοποιήσεων και των υπουργών της κυβέρνησης, το αδιέξοδο παραμένει. Ο υπουργός Γεωργίας Arjun Munda, ο οποίος συναντήθηκε με τους αγροτικούς ηγ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και οι δύο πλευρές θα συναντηθούν ξανά στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις