Μπλόκα: Ξεκίνησαν για την Αθήνα τα τρακτέρ

Για την Αθήνα και συγκεκριμένα για την πλατεία Ομονοίας από όπου και θα ξεκινήσει το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, ξεκίνησαν από τις 9 το πρωί το κονβόι των αγροτών με τα τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας.

Παράλληλα, αγρότες από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, έχουν ξεκινήσει το δρόμο για την πρωτεύουσα με ΙΧ οχήματα αλλά και λεωφορεία. 

Περισσότερα από 130 τρακτέρ αναμένονται στην Αθήνα, όπου σχεδιάζουν να διανυκτερεύσουν μετά το πέρας του συλλαλητηρίου απόψε στην πρωτεύουσα και αύριο το πρωί να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. 

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα μεταβαίνουν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας θα γίνει η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

«Δεν έχουμε να δώσουμε άλλα στους αγρότες»

Πάντως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μηστοτάκης σε συνέντευξή του στο Star υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο από αυτά που έχει ήδη δώσει.

Μιλώντας για το σημερινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, είπε ότι οι αγρότες έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν, όπως και οι άλλες επαγγελματικές τάξεις, σημείωσε δε ότι η συγκέντρωση θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία, ενώ πρόσθεσε ότι τέτοιες κινητοποιήσεις δίνουν και σ΄εκείνον μέσο πίεσης προς τις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις