Ελαιόλαδο: Εκτιμήσεις για ισπανική παραγωγή 800.000 τόνων

Σύμφωνα με την Olimerca, οι σημαντικές βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν βελτιώσει σημαντικά τον αγρό και οι ελαιώνες φαίνονται πολύ καλά για την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου ενόψει της ανθοφορίας, η οποία θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η πλατφόρμα πληροφόρησης για το ελαιόλαδο σημειώνει επίσης "καλές επιδόσεις της αγοράς ελαιολάδου στην πηγή κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου".

"Οι εξαιρετικές πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, πάνω από 110.000 τόνους, δείχνουν τον μεγάλο δυναμισμό των Ισπανών επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη σπανιότητα του ελαιολάδου αυτής της συγκομιδής".

Τελικά, επισημαίνουν, "θα φτάσουμε σε όγκο παραγωγής 800.000 τόνων ελαιολάδου στην τρέχουσα σοδειά, αν και αυτό δεν θα μας σώσει από το να είναι μια κακή σεζόν, όπως και η προηγούμενη. Αλλά τα καλύτερα νέα θα μπορούσαν να έρθουν τους επόμενους μήνες, αν συνεχίσουμε να δεχόμαστε σποραδικές βροχοπτώσεις και φτάσουμε στον Απρίλιο με τα ελαιόδεντρα στις καλύτερες συνθήκες".

Η Olimerca επισημαίνει ότι ένας από τους κινδύνους που έχουμε ακόμη μπροστά μας είναι το ενδεχόμενο να υποστούμε καύσωνες όπως αυτοί των δύο τελευταίων εποχών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τιμές στην πηγή αυτή την εβδομάδα κινήθηκαν σε παρόμοιες γραμμές με εκείνες της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά αυτό δεν συνοδεύεται από μεγαλύτερη ζήτηση από τη βιομηχανία συσκευασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, "εξακολουθούμε να βλέπουμε προσφορές για το λαμπάντε μεταξύ 8,30 και 8,35€/kg, ενώ για τα έξτρα, όπου υπάρχει μεγαλύτερο εύρος ποιοτήτων, υπάρχουν προσφορές από 8,80€/kg έως 9,10€/kg".
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις